Arhaggelos - Rhodos

Arhaggelos
'Rodes, Grécia (Rhodes, Greece) (1)' - Rhodos
'Rodes, Grécia (Rhodes, Greece) (1)' - Attribution: J L C A

Arhaggelos är vackert som ett vykort och ett av öns största samhällen med rötter i historien - utgrävningar visar att området var bebott redan under den tidiga mykenska perioden. Byn är döpt efter ärkeängeln Mikael som även är byns heliga beskyddare. Strax utanför byn kan du besöka Koumelou-grottan, medan den närmast belägna stranden - barnvänliga Stegna - ligger två kilometer från centrum. Inne i byn frodas grönskan och apelsinträden, och alldeles i närheten ligger stranden Xaraki med sitt kristallklara vatten (perfekt att snorkla i!) och avkopplande atmosfär. I Xaraki kan du avnjuta nyfångad fisk eller besöka Feraklou-slottet.

Åsnorna i Arhaggelos

Åsnorna på Rhodos levde isolerade från omvärlden i tusentals år, och fungerade som jordbruksdjur och statushöjare för invånarna. Idag klassas åsnorna som utrotningshotade, eftersom det bara återstår sex stycken i Arhaggelos. Åsnorna i Arhaggelos tillhör den kortaste rasen i världen och är väl värda att bekanta sig med. Glöm inte kameran!

Det finns flera hotell, restauranger, tavernor och barer att välja bland i Arhaggelos som väntar på att ge dig en härlig vistelse. Trots att området har utvecklats till ett av Rhodos populäraste turistmål har lokalbefolkningen bevarat sina gamla traditioner och sedvanor och inte låtit sig påverkas av byns förvandling. Invånarna i byn skiljer sig en aning från stora delar av Rhodos övriga befolkning. Anledningen är att de härstammar från Cypern och har fört med sig seder och bruk därifrån. Ett exempel är den cypriotiska dialekten som har bevarats genom historien och används av invånarna i Arhaggelos än idag.

ATT GÖRA: Besök Tsampika-klostret högst upp på berget, som enligt utsago ska ha varit skådeplats för flera mirakel. Klostret är även värt att besöka för sitt sagolika kapell och den svindlande utsikten.

ATT UNDVIKA: Glöm inte att köpa handgjorda keramikföremål och handvävda mattor.
Hotell och lägenheter i Arhaggelos