Kolimpia - Rhodos

Kolimpia
'Scenic view of Kolimbia bay at Rhodes. Greece' - Rhodos
'Scenic view of Kolimbia bay at Rhodes. Greece' Limpopo / Shutterstock

Kolimpia ligger på den östra sidan av Rhodos och är belägen exakt halvvägs mellan städerna Rhodos och Lindos, vilket gör det enkelt att ta sig fram och tillbaka mellan dessa två kosmopoler. Kolimpia anlades av italienarna som en urtyp till ett bondesamhälle och liknar därför ingen av de andra byarna på Rhodos. Kusten sträcker sig över två bukter som kantas av vackra stränder. Kolimpia är en stillsam och vänlig by för turister, och erbjuder ett par lyxhotell. Norr om byn kan du besöka Paramithias heliga kloster ('Paramithia' är grekiska för 'saga'.)

Stenstranden Kolymbia ligger 24 kilometer söder om staden Rhodos. Här frodas grönskan och växtlivet, vilket skapar en lugn men ändå modern atmosfär. Det är en utmärkt plats för barnfamiljer eller par i alla åldrar som vill koppla av på stranden utan att störas av livet som kännetecknar många av Rhodos andra stränder. Om du gillar att fiska kan du fånga både stora och små ätbara fiskar här. Mat och dryck finns i de fåtal restauranger och butiker som ligger i närheten av stranden.

Vägen in till byn går via den spektakulära Eucalyptusvägen, en gata som omges av grönskande eukalyptusträd. Utmärkande för byn är att nästan alla gator är döpta efter europeiska städer, t.ex. London, Paris och Amsterdam. Kan du gissa vilken svensk stad som finns representerad? På eftermiddagen kan du promenera längs den eukalyptusdoftande gatan och njuta av de ståtliga träden som pryder båda sidor av vägen. I byn ligger även Rhodos scoutcenter, vilket kan vara värt ett besök!

ATT GÖRA: Besök Kolimpia om du vill koppla av i en vänlig och lyxig miljö.

ATT UNDVIKA: Kolimpia är en lugn plats, så åk inte hit om du är ute efter äventyr.
Hotell och lägenheter i Kolimpia