Pefki - Rhodos

Pefki
'A view of Pefkos, Rhodes, Greece' - Rhodos
'A view of Pefkos, Rhodes, Greece' Aubord Dulac / Shutterstock

Rhodos södra spets, 56 kilometer från staden Rhodos, ligger det lilla samhället Pefki. Det är här, på någon av balkongerna i den pittoreska byn, som den typiska 'grekiska gumman' från vykorten ibland går att skymta där hon sitter och svalkar sig i skuggan. Historiskt är Pefki känt som ett gammalt fiskeläge mellan Lindos och Lardos. Pefki är den perfekta destinationen för dig som söker en lugn och avkopplande semester. Här kan du ligga och lata dig på stranden hela dagarna eller svalka dig i skuggan under pinjeträden. När sedan månen börjar lysa på himlen kan du avnjuta en drink i någon av de fint dekorerade barerna.

Om du besöker Pefki under dagen får du lätt intrycket av att detta är en stillsam liten semesterort. Men när det börjat skymma byts lugnet mot mer liv och rörelse. Tavernorna står då redo att servera fantastiska maträtter (beställ nyfångad fisk!) och flera barer bjuder in till underhållning med olika sorters musik. Passa även på att kika in i souvenirbutikerna och köp något fint att minnas din härliga vistelse på ön med!

Stranden i Pefki lockar många turister på dagarna. Här finns det barer och kaféer nära till hands, och möjlighet att hyra jetski eller motorbåt. Den som letar har stor chans att hitta fina snäckor bland pinjeträden och i det klarblåa vattnet. I änden av stranden finns det grottor med lite grundare vatten dit många turister söker sig för att simma och utforska omgivningarna.

ATT GÖRA: Stranden är len och mjuk i Pefki, så här passar det bra att sola och bada.

ATT UNDVIKA: Pefki har flest souvenirbutiker på hela Rhodos, så glöm inte att jämföra priser innan du handlar.
Hotell och lägenheter i Pefki