Faliraki - Rhodos

Faliraki
'Aerial view at the sea bay' - Rhodos
'Aerial view at the sea bay' Dmitriy Yakovlev / Shutterstock

Faliraki ligger cirka 15 kilometer från staden Rhodos och är ett av resmålen i Medelhavet som europeiska tonåringar söker sig till för att roa sig och festa in på småtimmarna. I närheten ligger Neohori, som har dubbats till 'det nya Faliraki' för sina många barer, inte minst längs Orfanidou-vägen. Andra liknande resmål är Malia och Hersonissos på Kreta, Lananas i Zakynthos, Kardamena i Kos och Ayia Napa på Cypern. Falikari hör till de populäraste och mest välbesökta destinationerna på Rhodos och kännetecknas av fantastiska boendemöjligheter för turister.

Festa till soluppgången!

Faliraki har något för alla när det gäller att roa sig - karaokebarer, brittiska och irländska pubar, sportbarer och nattklubbar. Visst finns det ett antal lugnare barer, men som du kommer att upptäcka åker man hit för att dansa och dricka drinkar, både på gatorna och på stranden. Det är bara att haka på! När festen är slut kan du återhämta dig i en av snackbarerna på stranden. Om du blir hungrig finns det fler än 60 restauranger att välja bland som serverar allt från traditionella grekiska rätter till kinesiskt, italienskt och internationell mat. Souvenirbutikerna har öppet till sent på kvällen i Faliraki och här kan du köpa allt tänkbart!

Vattenparken

Faliraki är en av de längsta (fem kilometer) och mest välskötta stränderna i Grekland. Här kan man pröva på extremsporter som bungyjump och besöka Europas största vattenpark. Vattenparken har något för alla, men framförallt barnen - härliga åkattraktioner, roliga plaskbassänger och vattenrutschkanor. Stranden i Faliraki består av gyllene sand och småsten, och långa strandsträckor är väldigt välskötta, med trendiga barer vid vattnet. Vissa delar av stranden är dock avsedda endast för gästerna på hotellen. Nära Faliraki ligger Kathara, en sand- och stenstrand som passar perfekt för nudister, och stranden Ladiko, även känd som Anthony Quinns strand. Från denna kan du skåda ruinerna av den vackra Erimokastro-fästningen som blev känd genom filmen 'Kanonerna på Navarone'.

En av traktens sevärdheter är den arkeologiska fyndplatsen Sarantapichos i närheten av byn Kalitheies, som antas ha utgjort en del av ett forntida akropolis. På en höjd strax utanför Faliraki kan du även besöka profeten Amos kloster.

Kallitheas varma källor

Cirka fem kilometer norr om Faliraki ligger byn Kallithea som är byggd runt en bukt kantad av vackra pinjeträd. Turister lockas hit med anledning av de varma källorna vid Vodi Canaveral - 'Thermes Kalithea' - som sprutar ut rödfärgat vatten. Butikerna vid Kallitheas källor säljer autentiska föremål från området, vackra vykort, rödvin och vitt vin samt traditionella sötsaker. Du kan även besöka spaanläggningarna som anlades här under den italienska ockupationen, som trots att de har tagits ur bruk är väl värda en vistelse när du är på Rhodos!

Kalithea spa center building in Rhodes. Greece
'Kalithea spa center building in Rhodes. Greece' - Pavel K / Shutterstock

ATT GÖRA: Få en adrenalinkick genom att flyga hängglidare över Faliraki på natten.

ATT UNDVIKA: Här finns saker att göra hela natten, så gå inte och lägg dig för tidigt. Vem vet vad du missar?
Hotell och lägenheter i Faliraki