Gennadi - Rhodos

Gennadi
'Looking back from Prasonisi - Southern Tip of Rhodes' - Rhodos
'Looking back from Prasonisi - Southern Tip of Rhodes' - Attribution: seligmanwaite

När du besöker byn Gennadi som ligger 63 kilometer från staden Rhodos möts du av vackra stränder och vita hus som hämtade ur en saga. Trädgårdarna ligger gömda bakom höga murar som invånarna förr i tiden satte upp för att skydda sig mot pirater. Den gamla Sankt Göran-kyrkan finns i Gennadi, som naturligtvis även bjuder på mjuka sandstränder och mysiga vikar. Alldeles i närheten hittar du bergsbyn Asklipio med ett museum om gamla folksagor. Här ligger även regionens medeltida borg.

Huvudgatan i byn kantas av restauranger, småhotell, lägenheter och mindre villor. På de välskötta sand- och stenstränderna anordnas flera aktiviteter för besökarna, inte minst vattensporter. Cirka 15 kilometer utanför Gennadi ligger Prasonisi - 'den gröna ön' - som är ett sant paradis för vindsurfingälskaren. Glöm inte att besöka det vackra fyrtornet! Stränderna är långa, vilket innebär att det finns möjlighet till såväl avkoppling som fest och nöjen. När solen har gått ner börjar dansen som fortsätter ända in på småtimmarna. Skulle du bli trött är det bara att beställa en förfriskning så att partyt kan fortsätta!

Det finns en mängd olika tavernor i byn som serverar utsökt grekisk mat. Slå dig ner och avnjut en ouzo (grekiskt brännvin) med meze (smårätter som äts med fingrarna) eller varför inte smaka en grekisk specialitet som mousaka eller pastitsio? Låt maten smälta medan du tar en stillsam promenad på byns smala gator som leder till kyrkorna Sankt Johannes av Thelogou och Sankt Anastasia. Andra sevärdheter i Gennadi är de gamla oljepressarna och den lummiga skogen, småvattenfallen i Mala-klyftan, Skolonitisjön och den konstgjorda dammen. Ta ett djupt andetag och fyll dina lungor med ren och frisk luft i de härligt grönskande omgivningarna. Inte så dumt, va?

ATT GÖRA: Gå på strandparty och se hur en fest ska gå till!

ATT UNDVIKA: Undvik högklackat. Ta med ett par rejäla skor, så att du kan promenera längs stranden och njuta av solnedgången utan att få skoskav.
Hotell och lägenheter i Gennadi