Lindos - Rhodos

Lindos
'View from the road down to the popular town of Lindos on the Island of Rhodes Greece' - Rhodos
'View from the road down to the popular town of Lindos on the Island of Rhodes Greece' ian woolcock / Shutterstock

Lindos erbjuder en harmonisk blandning av avkoppling och livlighet under sommarmånaderna. Att besöka denna naturligt sköna by och dess underbara stränder är som att göra en resa till det förflutna. Med historiska monument från antiken och medeltiden i ett naturskönt landskap har Lindos kommit att bli ett av öns populäraste resmål. Lindos Akropolis, vars utsikt över havet är oslagbar, klassas precis som staden Rhodos som ett monument, och lockar tusentals turister varje år. Berget är lätt att ta sig upp på till fots eller med åsna.

Historiska herrgårdar

De vita husfasaderna nedanför Lindos akropolis ger byn en alldeles unik arkitektonisk karaktär. Det som fångar varje besökares uppmärksamhet är de berömda herrgårdarna som tillhörde kaptenerna på 1600- och 1700-talen. Årtalen ovanför portarna vittnar om när herrgårdarna byggdes, men många av dem har idag gjorts om till lyxlägenheter, restauranger och kaféer.

Greek house in Lindos town, Rhodes island
'Greek house in Lindos town, Rhodes island' - Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Jag och min åsna

På ett torg mitt i byn hittar man ett enormt träd som vattnas oupphörligen med källvatten från den närliggande fontänen från riddartiden. Här ligger en prisbelönt grekisk restaurang som får ta emot många celebra personligheter. Behändigt nog finns det intill torget en parkering där man kan parkera sin ... åsna! Hundratals vänliga åsnor står 'parkerade' här i väntan på att tålmodigt bära turisterna upp på berget. Det är en oöverträfflig upplevelse för alla!

I Lindos kan du avnjuta förträffliga kulinariska godsaker, t.ex. nyfångad fisk, eller roa dig på någon av de många barerna. Butikerna i byn säljer fina souvenirer och handgjorda broderier.

ATT GÖRA: Besök kapellet som ligger mitt emot Sankt Pavlos-stranden. Har du tur får du se ett lyckligt par (antagligen från England) avge sina löften.

ATT UNDVIKA: Lindos stränder är omväxlande och sträcker sig över flera bukter. Vattnet är kristallklart och grunt med sandbotten, vilket passar utmärkt för barn - men undvik att dyka!
Hotell och lägenheter i Lindos