Ixia - Rhodos

Ixia
'Global MBA Trophy Yacht Race, off Ixia Beach - Rhodes, 30 April 2011' - Rhodos
'Global MBA Trophy Yacht Race, off Ixia Beach - Rhodes, 30 April 2011' - Attribution: Paul Stephenson

Ixia är ett av de populäraste och mest kosmopolitiska turistmålen på Rhodos. Det är ett nybyggt område som ligger cirka fyra kilometer från staden Rhodos. Området kännetecknas av sina många hotell, där tanken är att med hög service erbjuda gästerna allt de behöver under ett och samma tak. I hotellen finns därför allt från idrottsanläggningar och pooler till barer och nattklubbar.

Oändligt blått

Utanför den oändligt långa stranden i Ixia (620 m) flyter kristallklart vatten kantat av gyllene sanddyner. Här kan du njuta av sol och bad, eller varför inte pröva på en vattensport? Vinden är perfekt att surfa i och ger utmärkta tillfällen för vindsurfingälskaren. Den som föredrar att befinna sig under vattenytan hittar här en havsbotten vars skönhet förbluffar alla som dyker. Stranden sprudlar av liv och rörelse, och tack vare en välfungerande strandadministration finns det en mängd olika aktiviteter att välja bland. Om du vill ha lugn och ro ska du besöka utkanten av stranden (på vägen mot Kremasti och Theologos), där sorlet av turister är svagare och bättre lämpat för barnfamiljer.

Njut av solnedgången

Ixia är perfekt för avkoppling, och skådeplats för en av världens vackraste och mest berömda solnedgångar. Mötet mellan det glittrande blå vattnet och solen som går ner bakom horisonten skapar en perfekt kuliss till ditt livs viktigaste dag.

Honungssöt melekouni

Är du hungrig eller törstig? Ingen fara! I Ixia finns över 25 restauranger att välja bland, och flera av barerna i området har öppet även på dagen så att du kan slå dig ner och avnjuta en drink eller prova någon lokal specialitet, t.ex. vitlöksbrödet eller melekouni (en dessert gjord på honung). Nattlivet här är ett faktum, så passa på att roa dig ända in på småtimmarna! Du tar dig till Ixia med buss, taxi, hyrbil eller motorcykel från Rhodos centrum.

ATT GÖRA: Besök Rodiniparken (tre kilometer från Rhodos centrum) där du kan njuta av den fantastiska utsikten över Ixiabukten.

ATT UNDVIKA: Husdjur är förbjudna på stranden i Ixia, så lämna dem hemma.
Hotell och lägenheter i Ixia