Stränder på Rhodos – njut av sol och bad

Stränder
 - Rhodos
Δημήτρης Ασιθιανάκης

Kristallklart vatten, vidsträckta stränder, extremsporter, stillsamma vikar, romantiska solnedgångar och nöjen som passar alla - Rhodos är känt för sina många och välskötta stränder. De populäraste stränderna ligger på östkusten, medan den södra delen av ön bjuder på något lugnare platser.

Populärast och mest välkänd på ön är stranden som ligger i staden Rhodos. Tvåa på listan hamnar Ialisos, en välskött strand med flera hotell- och idrottsanläggningar och en fin lekpark på stranden. Både Ialisos och Ixia är rena paradis för vindsurfingälskaren. Tolv kilometer från staden Rhodos ligger Faliraki med ett vattenland och en nudiststrand.

View of beach side in Rodos isle in Greece
'View of beach side in Rodos isle in Greece' - thelefty / Shutterstock

Sedan finns det förstås den livliga stenstranden Kallithea och vad som har kommit att kallas för Anthony Quinn-bukten. Afandou lockar med sitt kristallklara vatten, medan Kollimpia och Tsambika är perfekta för barnfamiljer. Stegna är vattensporternas strand, och Sankt Aghati sträcker sig hela fyra kilometer längs havet. Xaraki, Sankt Paulus och Lindos hittar du ungefär fem mil från Rhodos stad. I lilla Pefki frodas pinjeträden, medan lugnet och avkopplingen infinner sig i Kistari. Gennadi är både sand- och stenstrand på samma gång, och i Prasonisi finns det två vikar där det lugna vattnet och de rejäla vindarna gör det optimalt att vindsurfa. Stenstranden Glyfada med sina många pinjeträd ligger 72 kilometer från Rhodos centrum. Vattensporterna i Kiotari lockar hipsterklientelet, medan lokala barnfamiljer på ön söker sig till de grundare vattnen i Vlixa.

The beautiful beach at Kalithea Springs in island of Rhodes, Greece
'The beautiful beach at Kalithea Springs in island of Rhodes, Greece' - Yiorgos GR / Shutterstock

Mellan Grennadi och Prassonisi kan du njuta av ödsliga tropiska stränder där grönskan frodas och cederträden växer ända inpå det azurblå vattnet.

Kiss of the two seas. (Prassonisi) Rhodes Island. Greece
'Kiss of the two seas. (Prassonisi) Rhodes Island. Greece' - nikolpetr / Shutterstock

Det är bara att välja!